Follow Us @soratemplates

Ahad, 29 April 2018

Jom nikmati suasana Iftar di atas FI SOFINA...😘

April 29, 2018 0 Comments
Assalamulaikum & salam sayang ...😊

Hai pembaca semua..


Fi Sofina
Fi Sofina
Linda nak cita sikit pengalaman Linda menikmati Preview Bufet Ramadhan secara ekslusif, unik dan mewah di atas Cruise Tasik Putrajaya (CTP) baru-baru ni. Ini merupakan kali pertama Linda menaiki Cruise Tasik Putrajaya ni..memang sangat teruja dengan pemandangan dan keindahan malam sekitar tasik Putrajaya yang nyaman dan menyegarkan.


Sempena menyambut kadatangan bulan Ramadhan pada tahun ini Tasik Putrajaya akan mengadakan Iftar Fi Sofina.  Hangpa tau dak makna Fi Sofina ni...? Fi Sofina adalah dalam bahasa arab yang membawa maksud  cruise/kapal.  
Fi Sofina
Haaa, apa kata untuk berbuka puasa tahun ni hangpa cipta satu kelainan...mesti hangpa pun bosan asyik dengan tempat dan menu yang sama ja kan! So tahun ni hangpa bawak la keluarga hangpa, kawan-kawan hangpa atau sapa-sapa saja untuk berbuka puasa di Cruise Tasik Putrajaya ni yang menawarkan pengalaman berbuka puasa yang sangat-sangat berbeza...sangat eksklusif, unik dan sangat mewah suasananya..

[ HARGA PROMOSI EARLYBIRD ]

Hangpa akan dapat menikmati suasana berbuka puasa dengan harga promosi 'earlybirdyang amat berpatutan iaitu hanya  RM 120.00 bagi dewasa dan RM 75 bagi kanak-kanak dan warga emas. Hangpa juga akan dibawa menyelusuri Tasik Putrajaya sambil menikmati suasana malam Putrajaya yang nyaman dan menyegarkan.


Sebenarnya harga Iftar Fi Sofina di CTP adalah lebih rendah berbanding dengan tahun-tahun sebelumnya bagi memberi peluang kepada lebih ramai orang untuk merasai pengalaman Eksklusif dan unik ini.  Tawaran promosi ini adalah bagi pelanggan yang membuat tempahan awal sehingga 16 Mei 2018 sahaja.  Selepas tarikh ini ia akan dijual kepada asal iaitu RM 145.00 bagi dewasa dan RM 77.00 bagi kanak-kanak dan warga emas.

[KEMUDAHAN-KEMUDAHAN YANG TERDAPAT DI DALAM CRUISE TASIK PUTRAJAYA ]

Ruang solat
Set Audio untuk Karaoke
Tandas yang selesa

[ MENU MAKANAN ]

Terdapat 30 sajian pilihan yang menyelerakan untuk dinikmati sambil berlayar selama 1 jam 30 minit antaranya :

~ Kambing panggang
~ Sate ayam/daging
~ Nasi putih
~ Ayam goreng berempah
~ Daging Gulai Kawah
~ Mee Goreng Ayam
~ Nasi Goreng Kampung
~ Pelbagai kuih muih tradisional melayu
~ pencuci mulut

 Antara menu yang jadi pilihan Linda sempoi...πŸ˜‹
Fi Sofina
Fi Sofina
 Fi Sofina

Menu lain yang berkonsepkan sama ada Fusion Oriental, Middle Eastern atau Muhibbah turut di tawarkan bagi hangpa yang inginkan kelainan di dalam juadah berbuka nanti..selain tu, hangpa juga akan diberi sampul duit raya yang eksklusif dan jugak kuih raya untuk bawak balik. 
Fi Sofina
Fi Sofina
Fi Sofina
Fi Sofina
Disamping itu, Pihak MPSB juga menawarkan hadiah cabuatan bertuah berupa pakej Love Boat bernilai RM 350.00 kepada 5 orang pelanggan yang membeli Iftar Fi Sofina. Para pelanggan turut berpeluang menderma di mana MPSB akan menyumbangkan RM 1 bagi setiap pakej yang dibeli kepada rumah-rumah kebajikan yang terpilih.

Di samping Iftar Fi Sofina,

Marina Putrajaya Sdn. Bhd. (MPSB) turut menawarkan Pakej Seminar atau Mesyuarat dan berbuka Puasa sama ada di CTP, Marina Putrajaya (MP) atau Bora Ombak Marina Putrajaya (BOMP) dengan harga yang amat berbaloi juga iaitu dengan RM 100.00 seorang.

Ketua Pegawai Eksekutif MPSB, Dato' Zaharah Salamat berkata "Setiap tahun pasti akan ada kelainan dari segi pilihan juadah dan konsep masakan yang kami tawarkan untuk Iftar Fi Sofina kerana kami memilih panel katering yang berlainan setiap tahun untuk bekerjasama dengan kami", kata beliau.

Bersama Dato'Zaharah Salamat, Ketua Pegawai Eksekutif MPSB
Kalau hangpa berpeluang untuk berbuka puasa di atas Cruise ni nanti, jangan lupa tau hangpa amek gambar dan merakamkan kenangan terindah dengan permandangan dan suasana yang sangat cantik...😍😍😍

Fi Sofina
Untuk maklumat lanjut atau membuat tempahan bagi pakej Iftar Fi Sofina dan Pakej Seminar atau Mesyuarat ini, hangpa boleh menghubungi Jabatan Jualan di talian : 

03-88883359 atau boleh email kepada : 
sales @cruisetasikputrajaya.com

Khamis, 26 April 2018

Jom kita pi pekena shell out kat Just Seafood

April 26, 2018 0 Comments
Assalamualaikum & salam sayang ...😘

Just Seafood Sunway Giza
Hangpa nak tau dak, ... Baru-baru ni Linda dan beberapa rakan blogger telah dijemput oleh owner Restoran Just Seafood untuk menikmati hidangan yang telah disediakan sempena menyambut hari kelahiran beliau...syukur dan terima kasih sangat kepada kak Ana, Achik dan tuan empunya restoran Mr Terence Ham di atas jemputan ni...bab makan susah nak tolak ..kannnn 😁 Linda pun bawak la anak linda 2 orang ni sebab sorang ada kat asrama dan yang lagi sorang tuisyen kat sekolah..

Kalau hangpa nak tau 'Just Seafood' telah mula beroperasi sejak tahun 2014 lagi dan restoran ini dimiliki oleh Mr Terence Ham. Ia menggunakan konsep 'Shell Out' dimana hidangannya hanya  dilambakkan di atas meja dengan beralaskan kertas minyak berwarna putih... 
Memang sedapppp makan kat sini...Jommmm
'The Original Cajun Style'
'The Original Cajun Style'
'The Original Cajun Style'
'The Original Cajun Style'
Alhamdulillah....dah licin dah!
Tengok tu anak-anak Linda makan sampai licin...tinggal kulit ketam ja, hehehe 😁
Ayaq pun tak kurang sedapnya....panas-panas ni basahkan tekak dengan ice lemon tea, lime bubbles dan grape bubbles .....pergghhhh, merecikkk!


Hangpa jangan ragu-ragu atau risau sebab hidangan kat sini adalah dijamin HALAL dan boleh dikatakan hampir 40% pelanggan di sini adalah terdiri daripada orang Melayu.

Apa yang menarik di Just Seafood ni ialah bila hangpa dihidangkan dengan nasi lemak  Cajun yang mewah dengan sambal makanan laut seperti ketam, udang, kepah, kerang, lala dan jagung dengan harga yang memang berbaloi. Boleh jugak kalau hangpa nak tambah petai ka,  broccoli ka...pun boleh..cuma perlu request kat staff depa. 

Hangpa boleh cuba makan 'Golden Salted Egg Sauce Seafood'. Memang sedap sangat tau! Sangat sesuai untuk hangpa yang tak berapa suka makan pedas atau memang hangpa tak suka pedas.
'Golden Salted Egg Sauce Seafood'
'Golden Salted Egg Sauce Seafood'
'Golden Salted Egg Sauce Seafood'
Kalau hangpa tak mau makan nasi lemak,  ada pelbagai lagi menu yang ada di Restoran Just Seafood ni. Antaranya spaghetti, nasi goreng dan bermacam hidangan lain. Untuk shellout pulak ada pelbagai sos tapi yang paling best sekali tentulah perasa yang terbaru ni......sat lagi Linda cita kat bawah ni!

Lagi satu nak bagitau, kat Just Seafood ni jugak ada roti goreng yang digoreng rangup yang diberi nama 'Deep Fried Man Tou'...Roti ni hangpa boleh cicah dengan sos 'Golden Salted Egg Sauce Seafood'...sedappp sampai licin pinggan hangpa nanti.
  
'Deep Fried Man Tou'
Haaaa.....bukan itu sahaja, kat Just Seafood ni jugak turut memperkenalkan menu terbaru mereka iaitu 'Creamy Durian Sauce Seafood...
Hidangan makanan laut bersama dengan sos terbaru berperisa durian, kini hangpa boleh dapati di Just Seafood mulai 15 April 2018.

Rasa heran tak makan makanan laut dengan sos berperisa durian? Ini adalah betoi-betoi...Tapi hangpa tok sah risau, hangpa makan ni tak sama rasa macam makan gulai tempoyak atau sayur lemak tempoyak tau!...Hidangan yang ni lagi sedap dan berbaloi untuk hangpa rasa. Sangat rugi kalau hangpa tak try menu ni, tempat lain tak jumpa punya...
'Creamy Durian Sauce Seafood ' 
'Creamy Durian Sauce Seafood '
Last sekali boleh la hangpa order dessert pulak, sedap jugak rasa dia...'Coconut Ice Cream'....hangpa tengok nampak sedap dakk!....πŸ˜‹
'Coconut Ice Cream'
'Coconut Ice Cream'
Jom la kita bawak anak-anak, adik-beradik kita, kawan-kawan kita ka pi makan kat Just Seafood ni..gerenti tak menyesal punya la....😍
Seriously makan kat Just Seafood ni sangat  sedap dan sangat berbaloi dengan harganya. Makanan lautnya sangat fresh dan yang paling penting sangat sedap semuanya. Memang Linda sangat-sangat recommended kat hangpa semua. Kalau hampa nak pi boleh la hubungi atau terus ja pi kat:~


Just Seafood
A-9-G, Sunway Giza Mall, Jalan PJU 5/14, Dataran Sunway, Kota Damansara,
47810, Petaling Jaya, Malaysia.

Masa Operasi : 12pm- 10.30pm (Isnin – Ahad)
No. Tel : 012-2290855 (Reservation)

Laman Sosial : Facebook Just Seafood | Instagram Just Seafood

Isnin, 16 April 2018

Kembara Selera Memikat Jiwa di Bufet Ramadhan | Laman Kayangan Shah Alam..

April 16, 2018 0 Comments
Bismillahirrahmanirrahhim...
Salam sayang semua...
  


Sekejap ja masa berlalu kan...dah masuk bulan Syaaban dah kita ni...hanya tinggal beberapa hari lagi kita nak sambut bulan Ramadhan...😍
                                
Bulan Ramadan adalah  bulan keberkatan yang sering dinanti-nantikan oleh seluruh umat Islam. Seperti tahun-tahun sebelumnya  Laman Kayangan telah mengadakan majlis prebiu bufet Ramadan khas untuk rakan-rakan media dan para pelanggan.  


Buah-buahan yang segar untuk santapan
Majlis prebiu buffet Ramadan yang diadakan pada 6 April 2018 (19 Rejab 1439H) bertempat di  Laman Kayangan, Shah Alam bertujuan untuk mempromosikan juadah istimewa dan lazat yang akan dihidangkan pada bufet Ramadan pada tahun ini. 

Laman Kayangan Shah Alam
Laman Kayangan Shah Alam
Laman Kayangan Shah Alam
Terdapat lebih kurang 88 menu yang akan disediakan di buffet Ramadan di Laman Kayangan sepanjang Ramadan ini.  Sup Tulang Merah dan Nasi Arab Kambing Golek merupakan antara ‘signature dish’  yang bakal  menjadi tarikan utama pengunjung  yang datang berbuka puasaa di Laman Kayangan nanti. 
Kambing Bakar Laman Kayangan 
Kambing Bakar Laman Kayangan
Menu yang menjadi pilihan hati Linda...πŸ˜‹
Antara menu lain yang dihidangkan adalah Kacang Pool Larkin, Nasi Kabuli, Daging Damia, Ayam Kalio, Mee Kari Nyonya, BBQ Station dan banyak lagi yang pastinya akan membuat pengunjung rambang mata. 

Terdapat juga gerai-gerai yang punya nama-nama yang menarik seperti Aeeron Pak Ajis, Kacang Pool Larkin, Bombastik Teluk Kumbaq, Kap Khun Kap, Periuk Belanga, Mr Burn, Tak Tun Tuang, Mat Tak Done yang pastinya buat hangpa semua tertanya-tanya apakah jenis sajian makanan yang ada kat setiap gerai-gerai ni...
Gerai di Laman Kayangan
Gerai di Laman Kayangan
Gerai di Laman Kayangan
Gerai di Laman Kayangan
Gerai di Laman Kayangan
Gerai di Laman Kayangan
Ni pulak antara ayaq-ayaq yang boleh menjadi pilihan hangpa sekeluarga...nak yang hangat ka, nak yang sejuk gedi ka...pilih ja



Haa....banyakkan gerai-gerai kat Laman Kayangan ni.. jenuh la hangpa pilih nak makan apa...semuanya sedap-sedap belaka, hingga menjilat pinggan...hehe 😁

Ini pulak adalah antara desert-desert yang hangpa boleh pilih masa berbuka nanti..


Dessert di Laman Kayangan



Majlis pelancaran ini telah disempurnakan oleh Pengarah Urusan, Tuan Haji Azhar bin Haji Baharin dan turut dimeriahkan dengan kehadiran instafamous tanahair iaitu FaizDickie & Naddyepul. 

Tetamu yang hadir pada majlis ini dianggarkan seramai 400 orang dan mereka turut dihiburkan dengan alunan muzik ghazal yang merdu dan segar.  

Lokasi yang menarik dan selesa sudah pastinya menjadi pilihan ramai dengan harga yang berpatutan. Para pelanggan tidak perlu beratur panjang kerana makanan yang disediakan memang mencukupi.

Terdapat juga kemudahan-kemudahan lain yang telah disediakan seperti:
~ Parking secara percuma
~ Surau
~ Lokasi yang cantik dan berhawa dingin
~ Persembahan ghazal

Untuk pertanyaan dan keterangan lanjut, anda boleh menghubungi :

Pn Hasmal  
019 2503090 / 012 2533973
En Azahari
019 2331351

Harga Bufet Ramadan 2018

Early Bird 
(pembelian awal sehingga 16 Mei 2018)
RM50 Dewasa
RM35 Kanak-kanak dan warga emas

Harga Normal
RM65 Dewasa
RM35 Kanak-kanak / warga emas

Pakej Korporat (rujuk flyers yang diberikan)
Beli 50 meja 
PERCUMA
*500 cenderahati istimewa
*5 Hamper
*PA System & Projector

Beli 10 meja 
PERCUMA
*1 meja
*100 cenderahati istimewa

#bufetramadan 
#Ramadanbuffet 
#bufetramadanshahalam 
#lamankayangan

Jadi tunggu apa lagi, jom kita masukkan Laman Kayangan dalam senarai sebagai salah satu tempat untuk kita berbuka bersama keluarga nanti...πŸ˜‰