Follow Us @soratemplates

Khamis, 24 Mei 2018

Tarbak Leleh di Bazar Saujana Utama

Mei 24, 2018 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sayang kepada semua pembaca blog Linda Sempoi...



Seminggu sudah kita berpuasa, sat ja kan masa berlalu. Baru hari ni Linda dapat nak share dengan hangpa tentang Tarbak Leleh daripada suami Linda di Bazar Saujana Utama. 

Memandang setiap petang hujan jadi Linda sendiri tak berkesempatan nak ambil gambaq kat bazar ni. 

Tarbak Leleh tu ialah Roti John Special. Suami Linda nak kan kelaian so dia namakan roti john ni sebagai Tarbak Leleh.

Bermula tahun 2015, suami Linda mula berniaga Tarbak Leleh ni di Bazar Saujana Utama, Sg Buloh. Alhamdulillah, rezeki memihak kepada suami Linda dan tahun ni suami amek lg tapak untuk juai roti john ni kepada pelanggan yang selalu mencari kami.

Hanya pelanggan yang dah biasa ja tau apa tu Tarbak Leleh. Dan sudah menjadi kemestian yang mai tapak bazar ni akan cari Tarbak Leleh suami Linda. Tarbak Leleh yang sememang sangat terbaik abad ini. Bukan nak puji tapi ini adalah kenyataan tau.

Dengan limpahan daging atau ayam, serta curahan sos, mayo dan chezzy menjadikan Tarbak Leleh ni menjadi sangat istimewa. Kalau tak percaya jemput lah datang ke Bazar Saujana Utama.


Kami berada di tapak 29 ya! Sebab bazar ni terlalu panjang, ada jugak yang call tanya kat belah mana kami dok. Depa cari tak jumpa. Kekadang tu sampai tak menang tangan kami di buatnya.

Masa kemuncak di bazar ni dah tentu jam 6 hingga 7 mlm. Hinggakan dah nak waktu berbuka masih lagi nak kan Tarbak Leleh ni... Alhamdulillah, sesungguhnya rezeki Allah tu sangat luas.

Jemputlah datang ke Bazar Saujana Utama untuk merasai sendiri kesedapan Tarbak Leleh daripada suami Linda ... yang semestinya sangat sempoi πŸ’–

KhaisyaDelite ~ Menerima Tempahan Biskut Raya

Mei 24, 2018 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sayang...

Biskut Pilihan daripada KHAISYADELITE...😍



Raya dah semakin dekat dah. Pasti hangpa terpikiaq nak buat biskut raya kan. Tapi, kalau hangpa tak sempat nak buat Linda cadangkan hangpa order ja! Senang kan. 😊

Linda pun dah lama tak buat biskut raya ni, bukan malas tapi masa tu tak mengizinkan  untuk Linda buat sendiri. Jadi, jalan yang paling senang Linda order ja. 

Tak boleh kalau tak dak biskut raya ni, sebab hari raya dah pasti ada kunjungan daripada saudara mara kita, kawan-kawan kita ka..biskut raya ni lah yang akan menyerikan lagi meja hidangan kita nanti..nama pun raya mesti la ada biskut raya...hehe

Biskut raya yang paling sedap Linda pernah makan adalah hasil air tangan daripada Abang Korie...hangpa boleh order sendiri dengan abang Korie ni tau. Kalau hangpa dok sekitar Putrajaya dan Cyberjaya ada penghantaran tau! Nak pi amek sendiri pun boleh...Cepat-cepat order sebelum abang Korie tutup tempahan, sat lagi hangpa yang gigit jari!

4 Pilihan Biskut Raya dari KhaisyaDelite

 ChocChip Cookies :

 ~ pek 320gm Rm30
 ~ pek 160gm Rm16



Almond Choc Tart : 


 ~ Pek 50pcs Rm30
 ~ Pek 25pcs Rm16


Brownies Cookies : 

 ~ pek 60-65pcs Rm20
 ~ pek 30 pcs Rm10



Conflakes Cookies : 

 ~ 50pcs rm28


Berminat whatsapp link bawah ni ye...

1. www.wasap.my/60196228446
2. http://www.wasap.my/601139336816
atau boleh terus ke Instagram
  KhaisyaDelite 

☆Tempahan Biskut Raya boleh Delivery @ selfpickup sekitar Putrajaya/ Cyberjaya ☆

Butik Haqqi ~ Pusat Sehenti Pelbagai Keperluan Muslimin & Muslimat

Mei 24, 2018 0 Comments
Assalamualaikum & salam sayang semua...


Alhamdulillah, sudah seminggu kita berada di  dalam bulan Ramadhan, bulan yang penuh dengan keberkatan. Dalam bulan ni juga ramai diantara kita akan menjadi tetamu Allah untuk mengerjakan ibadah umrah.

Sudah pastinya mereka sedang mencari-cari di mana nak cari segala keperluan untuk di bawa ke sana. Di sini Linda cadangkan hangpa pi ke Butik Haqqi yang terletak di Shah Alam berdekatan dengan Jakel. 

Butik Haqqi ini merupakan Pusat Sehenti (One Stop Centre) untuk mereka yang ingin mendapatkan keperluan dan barangan bagi mengerjakan ibadah haji dan umrah. Selain dari itu, terdapat banyak juga koleksi pakaian lelaki dan wanita serta pakaian kanak-kanak. Tidak dinafikan juga, harga ditawarkan cukup berbaloi dan mampu milik. Sempena bulan ramadhan ini, Haqqi menawarkan potongan harga hingga 70% untuk pakaian terpilih.



Setiap koleksi dari tudung, baju kurung, jubah, set kurta dan macam-macam lagi mempunyai label tersendiri seperti Owl By ND, Baju Melayu Wak Doyok, IzzueXclusive, Zareeth Zehra, Dara By Fathia Latiff, Ameera Zaini, El By Elfira Loy dan banyak lagi. 

Linda amat tertarik dengan koleksi telekung yang di jahit dengan sulaman yang cukup  cantik dan sangat kemas. Selain kainnya yang sejuk dan selesa untuk dipakai ketika solat terdapat banyak juga pilihan warna. Kalau Linda lebih tertarik dengan warna putih yang nampak suci dan bersih dan memang sesuai untuk menunaikan solat.


Blouse juga tidak kurang cantiknya, dah jadi rambang mata Linda dibuatnya. Biarpun baru pertama kali melangkahkan kaki masuk ke Butik Haqqi ni, hati Linda dah terpikat dengan koleksi-koleksi pakaian yang terdapat di sini. Serius cakap, memang cantik dan tak rugi kalau beli pun...! 


Butik Haqqi mula beroperasi di penghujung tahun 2016, dan kini telah mempunyai 4 cawangan iaitu di seksyen 7 Shah Alam, Bangi Sentral, TTDI Kuala Lumpur dan Wakaf Tembusu Kuala Terengganu.

Untuk pengetahuan hangpa, Butik Haqqi juga menawarkan pembelian secara online tau.. Hangpa jangan risau kalau hangpa sibuk ngan urusan kerja dan tak sempat nak keluar ke butik. Hangpa boleh membuat pembelian dan pesanan terus melalui laman web Haqqi.com.my. Pesanan dan penghantaran akan terus ke depan pintu rumah hangpa.

Layari Haqqi untuk terus mendapatkan maklumat mengenai tawaran menarik dan diskaun yang hebat.


Haqqi Shah Alam

13 & 15, Jalan Plumbum S7/S, Seksyen 7, 
40000 Shah Alam, Selangor
(landmark Jakel Shah Alam)
Tel : 03-44234798
Whatsapp : 011-16356865

Call Center : 03-55234798

Haqqi Bangi

B-23-01, Jalan Medan Pusat Bandar 7A, 
Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Tel : 03-89121542

Haqqi TTDI
   
No 14, Jalan Wan Kadir 4, 
Taman Tun Dr Ismail, 
60000 Kuala Lumppur
Tel : 03-77322247
Haqqi Terengganu

Pt 35341, Tingkat Bawah, Dataran Austin, 
Jaan Tembusu 2, Wakaf Tembusu, 
21300 Kuala Terengganu Terengganu 
Tel : 09-6627367

Waktu perniagaan 

10 pagi - 7 petang
(dibuka setiap hari)

Laman web pembelian
www.haqqi.com.my
(24 jam)

Facebook 
@haqqi.com.my

Instagram 
@haqqi.com.my

Jom kunjungi Butik Haqqi untuk dapatkan koleksi yang cantik dan selesa! 

Rabu, 23 Mei 2018

Jakel Barulah Raya di Jakel Shah Alam

Mei 23, 2018 0 Comments
JOM KITA KE JAKEL!
Jakel Barulah Raya di Jakel Shah Alam...

Jakel Shah Alam...😍

Assalamualaikum dan salam sayang..salam ramadhan buat semua pembaca blog Lindasempoi 😘

Hai! Hangpa dah shopping baju raya ka!? Kalau belum lagi, jangan risau Jakel kan ada. Hangpa boleh pi ke Jakel untuk mencari koleksi baju raya terkini untuk tahun ni. 

Pada hari Ahad yang lepas, Linda dah pun pi shopping bersama anak-anak Linda di Jakel Shah Alam. Memang dah menjadi kemestian Linda sekeluarga bershopping di Jakel. Anak-anak pun selesa menggayakan pakaian depa pada setiap kali raya. Suami pun happy dengan Baju Melayu daripada Jakel yang nampak selesa dan kemas.
Duta Jakel raya untuk tahun ini...
Yang lebih meriah lagi, JAKEL turut menampilkan selebriti duta raya JAKEL kepada pengunjung di Shah Alam bagi mempromosikan koleksi pakaian raya. Majlis yang berkonsepkan sembang santai ini menampilkan selebriti duta raya yang terdiri daripada Nabil Ahmad, Awal Ashaari, Scha Al Yahya & Lara Alana ( Schawalara) serta Hanis Zalika, Hairul Azreen & Yusuf Iskandar dan tidak lupa juga Harith Iskandar dan pastinya Upin dan Ipin.

Menurut Tuan  Hj Mohamed Izani b. Mohamad Jakel iaitu Pengarah Urusan Jakel Shah Alam, Kempen Jakel Barulah Raya ini adalah salah satu aktiviti wajib bagi mempromosikan produk pakaian raya diantara Duta Raya Jakel bersama para pelanggan. 

Pusat gedung tekstil tanahair  Jakel mengambil inisiatif dengan berperanan 'One Stop Centre' untuk memudahkan kita untuk mendapatkan pakaian raya berjenama pelbagai selebriti dibawah satu bumbung. Ini merupakan salah satu konsep berbelanja di Jakel yang ingin hangpa merasai 'sense of belonging' ketika kita berbelanja bersama Jakel.

BARULAH RAYA

Paling best kalau hangpa nak tau..Majlis pada hari tu dimeriahkan lagi dengan sesi lelongan jualan "Happy Hour" oleh Duta Jakel dalam mempromosikan dan menjual koleksi pakaian raya mereka dengan harga runtuh. Kalau kita beli baju melayu, kita akan dapat kain ela bercorak percuma....best kan!



KAIN SAMPIN BENANG

Jakel sentiasa menampilkan sesuatu yang unik dan memberikan kelainan setiap tahun. Sememangnya kain sampin amat sinonim bersama baju melayu. Kain Sampin Benang lebih berkonsepkan santai dan mudah untuk digayakan disamping mengekalkan ciri ekslusif yang hanya boleh didapati di Jakel sahaja. Terdapat pelbagai pilihan warna yang boleh kita suai padankan dengan baju melayu.


KOLEKSI BAJU MELAYU


Koleksi Baju Melayu Aaron Aziz yang telah direka dan khusus dengan memberikan kekemasan pada leher, poket dan keselesaan. Antara warna yang dijangkakan bakal menjadi pilihan kita adalah warna hijau burung merak atau lebih dikenali dengan warna teal green.


Manakala Baju Melayu Nabil Ahmad  pula berkonsepkan moden kontemporari yang menekankan kekemadan pada leher dan poket termasuk potongan slim-fit yang digemari ramai. Koleksi Nabil Ahmad yang bakal mendalap perhatian pada tahun ini adalah warna maroon atau dikenali sebagai merah hati.


Koleksi Baju Melayu Awal Ashaari pada tahun ini berpotongan moden kontemporari dan mempunyai label AA pada bahagian poket. Ia lebih memfokuskan kepada warna dan kualiti kain untuk membantu para jejaka beraya dengan penuh keyakinan dan selesa. Warna yang bakal mendapat sambutan adalah warna navy blue kerana mampu menyerlahkan penampilan sang jejaka.


Jakel turut mengekalkan pengeluaran Baju Melayu 'plus size' untuk mereka yang bersaiz comel dibawah label Baju Melayu Harith Iskandar. Warna yang menjadi hangat pada tahun ni adalah yellow buttercup.


Harga koleksi Baju Melayu yang ditawarkan juga amat berpatutan serendah RM89 dan lebih menarik lagi, kita akan diberikan percuma sehelai kain sampin beserta butang Baju Melayu bagi setiap pembelian.


KOLEKSI KURTA


Jakel Barulah Raya pada tahun ini juga mengekalkan kurta di bawah jenama Hairul Azreen.


Jakel turut menyediakan koleksi baju Melayu kanak-kanak Upin Ipin seawal usia setahun hingga 12 tahun dengan tawaran samping serta butang Upin Ipin percuma.

Kanak-kanak yang menjadi duta koleksi pakaian raya pula ialah Yusuf Iskandar dan Lara Alana dengan pelbagai rekaan menarik dan comel.

 BERKONSEPKAN KEKELUARGAAN

Koleksi raya Jakel kali ini menerapkan ciri kekeluargaan dengan rekaan dan warna sedondon yang ceria bagi mewujudkan suasana riang.

Bagi memudahkan transaksi pembayaran, Jakel bekerjasama dengan Boost iaitu aplikasi dalam telefon pintar untuk membantu pelanggan membuat bayaran secara dalam talian, selain boleh memperoleh mata ganjaran.


Dalam kita bergembira, masih ada yang berduka. Jakel Shah Alam turut menggembirakan anak-anak daripada Rumah Amal Cahaya Tengku Ampuan Rahimah (RACTAR) dengan memberi sumbangan sebanyak RM5,000. Terpancar cahaya kebahagiaan buat mereka dalam menyambut ramadhan pada tahun ini..


Anak-anak daripada Rumah Amal Tengku Ampun Rahimah ( RACTAR)

Maklumat lanjut kempen boleh diperoleh
dengan melayari media sosial Instagram @jakeltextile dan Facebook GedungTekstilJakel.

Untuk pertanyaan sila hubungi;
Jabatan Promosi dan Pengiklanan (A&P)
Jakel Shah Alam
27,29,31,33 & 35, Jln Plumbum S7/S,
 Seksyen 7 40000 Shah Alam, Selangor.
Tel: 03-55108976

Jangan lupa tau hashtag Jakel! πŸ˜€
#jakelbarulahraya #ingatrayaingatjakel

Ni Linda belanja lagu raya Jakel untuk tahun ni bersama Duta-duta Jakel...😘 harap hangpa terhibur yer!...


Selasa, 22 Mei 2018

Jom Berbuka Puasa Sambil Menyaksikan Persembahan Daripada Artis Jemputan di ' Next Food Juntion' @ Klang Parade...

Mei 22, 2018 0 Comments

Assalamualaikum dan salam sayang buat pembaca blog Linda Sempoi...hai! 😘

Di Food Court Level 5 'Next Food Juntion'...

Antara artis yang akan hadir untuk membuat persembahan khas buat peminatnya di 'Next Food Juntion' Klang Parade...😍

Raya dah dekat dah ni...dah shopping ka! Haaa... kali ni Linda nak ajak hangpa pi shopping kat Klang Parade yang semestinya terletak di Bandar Klang...Shopping Mall yang menjadi tempat kegemaran Linda sekeluarga...

Linda suka shopping kat sini sebab terdapat banyak kemudahan yang telah disediakan. Tempat parking kereta yang banyak dan luas,  ada surau, toilet pun bersih dan yang paling penting kat sini terdapat banyak tempat makan yang menjadi pilihan untuk Linda dan anak-anak.

Lagipun pada 3 Jun 2018 ni, ada persembahan daripada beberapa artis jemputan so sambil Linda dan anak-anak shopping dan sambil berbuka puasa kat sini dapat jugak la tengok persembahan khas daripada mereka yang terdiri daripada Hael Hussaini, Khai Bahar, Kilafairy, Beki Zainal dan Adibah Noor. 


Jom cuci mata dulu dengan hidangan yang telah disediakan di food court 'Next Food Juntion'....pasti menyelerakan hangpa nanti tau!..😊


Kalau mai Klang Parade ni, Linda suka makan kat food court di 'NEXT FOOD JUNTION' yang terletak kat tingkat 5 ..nak tau sebab apa Linda suka pi makan kat 'Next Food Juntion' ni!?...sebabnya kat sini terdapat pelbagai jenis makanan yang terdiri daripada masakan melayu, masakan jawa, masakan portugis, western food dan macam-macam lagi yang hangpa boleh pilih mengikut selera hangpa.

Antara kiosk-kiosk yang terdapat di 'Next Food Juntion', Klang Prade yang wajib hangpa pi jengah...
Tambah-tambah di bulan posa ni kan, tengok semua makanan di 'Next Food Juntion' ni semua amat menyelerakan. Tak kurang jugak dengan minuman yang ada kat sini...Ni antara makanan dan minuman yang Linda dah rasa, semuanya sangat-sangat sedap..πŸ˜‹

Aiskrim ni paling awesome yang Linda try kat sini...
Air sirap lemon dan kedondong asam boi tak kurang jugak rasanya.
Coconut Shake yang menjadi pilihan hati Linda sekeluarga...


Malah ia turut mengasingkan antara Non Halal section dengan yang Halal section... pastikan hangpa masuk di pintu yang betul tau!..
Section untuk 'Halal'..
Section untuk 'Non Halal'...


Jom layan video ni dulu ya...πŸ˜‰ harap hangpa semua terhibur... antara artis yang akan hadir untuk membuat persembahan nanti!...

Jadi kalau hangpa mai berkunjung area KLANG PARADE ni, jangan lupa untuk singgah di 'NEXT FOOD JUNCTION' yang terletak di Tingkat 5. Sangat berbaloi untuk poket dan perut hangpa!


Sila layari LAMAN FACEBOOK 
NEXT FOOD JUNCTION di www.facebook.com/NEXTFoodjunction atau INSTAGRAM RASMI di www.instagram.com/nextfoodjunction untuk mendapatkan informasi lanjut.