Follow Us @soratemplates

Selasa, 31 Julai 2018

Menikmati Brunch Dim Sum di Mandarin Palace, The Federal KL...

Assalamualaikum, hai semua... Apa habaq pembaca blog Linda semua!? Linda doakan hangpa semua sihat-sihat ja...


Ermmmmmm.....Kali ni Linda nak ajak hangpa brunch Dim Sum. Bagi la ada kelainan sikit daripada kita dok makan nasi lemak, mee goreng, roti canai ja setiap pagi kan. Ada tak sesapa yang suka makan Dim Sum? Kita geng..untuk pengetahuan hangpa Linda memang suka sangat makan Dim Sum ni..sebab apa tau, sebab kebanyakkan Dim Sum ni dikukus. Kiranya baik jugak la untuk kesihatan kita ni.

Biasanya hari minggu ni adalah hari yang penuh nikmat pada kita yang bekerja..tak perlu nak bangun awal-awal, mandi dan siap ke tempat dengan tergesa-gesa. Jadi, untuk minggu ni kita lewatkan juga dengan santai sambil menikmati Dim Sum. Tapi di mana ya! Di mana lagi kalau bukan di Mandarin Palace, The Federal Kuala Lumpur..😍

Mandarin Palace adalah tempat terbaik untuk  kita menikmati brunch di hari Minggu bersama teman dan keluarga. Berbagai pilihan Dim Sum lazat dapat dinikmati sepuasnya, dan disajikan secara istimewa berbanding restoran lain.







Ini adalah diantara pilihan Dim Sum yang disajikan di Mandarin Palace :-

 ~ Shrimps Dumpling (Har Kao)

~ Siew Mai Dumpling

~ Teochew Dumpling

~ Shark’s Fin Dumpling

~ Mushroom Dumpling

~ Crab Claw Dumpling

~ Sweet & Sour Dumpling

~ Curry Dumpling

~ Black Pepper Dumpling

~ Thai Style Dumpling

~Otak-Otak Dumpling

~ Seaweed Dumpling

~ Crystal Dumpling

~ Scallop Dumpling

~ Fried Fish Ball

~ Steam Fish Ball

~ Chicken Feets

~ Steamed Chicken

~ Glutinous Rice

~ Fried Wanton

~ Fried Cheese Ball

~ Sesame Ball

~ Chinese Pancake

~ Fried Beancurd Skin

~ Fried Radish Cake

~ Pan-Fried Dumpling

~ Fried Yam Cake

~ Stir-fried Radish Cake

~ Chee Cheong Fun

~ Porridge with Oat

~ Egg Tart

Yang ni pulak antara menu yang menjadi pilihan Linda...memang puas hati, rasa nak pi lagi makan Dim Sum kat Mandarin Palace ni..kali ni Linda pi nak bawak anak-anak dan cik suami pulak..😁
Antara menu yang menjadi pilihan Linda...πŸ’–

Terdapat juga hidangan yang lain selain Dim Sum yang hangpa boleh nikmati di sini mengikut citarasa hangpa. Antaranya adalah seperti nasi goreng, udang sweet n sour, kailan dan banyak lagi..!







Lepas tu boleh la cuci mulut tu dengan desert-desert yang disediakan. Memang semuanya sedap dan di jamin HALAL. 




Mandarin Palace adalah satu-satunya restoran Cina yang telah menempatkan ramai orang VIP, penghormatan dan Diplomat, yang tiba di Kuala Lumpur untuk menyaksikan Malaysia meraikan kemerdekaannya pada 31 Ogos 1957. 

Sebuah restoran dengan suasana istana yang sangat etnik yang memukau ukiran kayu naga, phoenix, burung, haiwan, bunga teratai, Tuhan , Dewi, kanak-kanak dan Watak-watak Cina yang lain, semuanya menggambarkan dongeng dan legenda klasik yang kaya, di tiang, panel, siling dan dinding serta perabot antik asal Cina. Ia adalah satu-satunya Restoran Cina di Kuala Lumpur dengan suasana yang kaya, memberi dan kepentingan sejarah. Latar Belakang Bersejarah yang terkenal Mandarin Palace Mandarin Palace telah dibuka secara rasmi pada 28 Ogos 1957 sempena sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia. 





Mandarin Palace juga adalah lokasi untuk penggambaran filem blockbuster The Dawn Ketujuh yang diarahkan oleh Lewis Gilbert dibintangi William Holden, Capucine, Susannah York, Michael. Goodliffe dan Tetsura Tamba, yang dibebaskan pada tahun 1964. 

"Pelanggan boleh memilih makanan laut dari paparan dan beritahu kami bagaimana mereka menyukarkannya. Kebanyakkannya adalah harga bermusim," kata Chef Yip Poon Meng dari China, yang berumur 44 tahun adalah pakar dalam hidangan makanan laut. Biarkan Chef kami memasak pilihan ikan segar dan makanan laut secara langsung dan dihantar terus ke meja anda!

Memang terpukau dan memukau keadaan dan suasana di Mandarim Palace ni... Tak percaya, cuba pi sekali bawa anak-anak dan keluarga ke sana. 

Yang paling syok harga untuk semua ni hanya RM48.00 nett untuk dewasa, manakala RM36.00 nett warga emas dan juga RM18.00 nett untuk kanak-kanak. Bufet brunch ni hanya untuk hari minggu sahaja iaitu Sabtu dan Ahad dari pukul 10.30pagi hingga 2.30petang. Jadi, kalau hangpa yang nak cuba boleh la pi sana. Linda memang rekomen sebab harganya sangat berbaloi dan murah.



Untuk Tempahan dan pertanyaan hubungi :-

Tel : 603-2148 9166
Email : fnb@federal.com.my

1 ulasan:

  1. Sy nk mintak tolong viralkan berita baik ni yeπŸ“’πŸ˜‰
    Assalamualaikum salam sejahtera warga groupπŸ“’

    1) Ni berkenaan kisah hidup pesakit kencing Manis kaki luka dan masalah saraf sendi2 dan juga kisah hidup pesakit kanser stage 1 sampai stage 4.

    Ia penawar herba yang sangat selamat untuk semua tak kira umur dan harga berpatutan tapi kesannya standing produk harga mahal ribuan ringgit.

    2)Ramai yg dah cuba penawar herba ni dan makin sihat serta mendapat impak positif. Kanser yg sudah merebak ke organ-organ lain pun boleh kita ikhtiar, Insya Allah.☺πŸ‘πŸ»

    3) Banyak pengalaman dh saya berdepan dengan pesakit2 kanser,sakit saraf,sakit lutut dan gout. Ramai yg dh pulih.

    4)Mcm2 kanser blh diikhtiarkan termasuk leukimia,paru2,limfoma dan lain-lain

    5) Puan Rasmani Binti Md Noh, psakit lutut kronik yg terpaksa jalan mengesot esot atas lantai dan klau cuba berjalan secara berdiri boleh dengar lutut berbunyi tulang dan sangat sakit. Hendak masak terpaksa gunakan kerusi sebab xmampu berdiri lama2 dan lepas 6 hari minum dah mampu berjalan lancar dan saraf kaki dah tak tegang dah. Mampu masak berdiri semula. Kesan sangat cepat baru 6 hari minum.

    Testimoni-testimoni Pengguna Jutawan Herbs:


    ▪Cucu Puan Mazili, Kanser Leukimia ALL B- Cell.

    Puan Mazili ada cucu lelaki berumur 3 tahun 8bulan yang dulu menghidap kanser Leukimia ALL B-Cell (Acute Precursor B-Cell All). Kalau dulu dia mengalami komplikasi limpa dan hati yang dah bengkak tapi sekarang syukur dia dah sembuh dengan rawatan doktor dan rawatan dari Jutawan Herbs.Sekarang dia menjalani kehidupan seperti kanak-kanak sihat lain.
    ..................................................................

    ▪Puan Roselawaty bt Jaafar, 47tahun , Kanser payudara tahap 2, asal dari Kedah.

    Pada tahun 2019 doktor telah mengesahkan dia menghidap kanser payudara tahap 2. Keputusan ujian Memogram di klinik BP Bukit Mertajam, doktor mengesahkan ada ketulan kanser di payudara sebelah kiri. Tetapi doktor tidak dapat pastikan itu kanser kerana bentuknya bulat biasa, sepatutnya ketulan kanser bulat dan tajam-tajam. Jadi dia ke Hospital Metro Sg Petani dan keputusannya negatif. Sekarang ni dia dah bebas dari kanser selepas membuat rawatan di hospital dan mengamalkan Jus Jutawan Herbs dalam masa yang sama. Dia buat gabungan rawatan moden dan herba.

    .................................................................

    ▪Puan Zalina bt Ismail, 48 tahun ,Kanser Payudara Agresif.

    Dia telah disahkan menghidap kanser payudara pada April 2018. Dia mula sedari ade satu garis yang keras di bahagian bawah payudara kanan pada bulan Mac 2018. Jadi dia terus buat ujian memogram dan doktor sahkan dia menghidap kanser payudara agresif serta perlu operate segera. Dia jalani rawatan hospital dan ambil herba Jutawan Herbs bersama-sama. Gabungan rawatan moden dan herba membuatkan dia sembuh sampai sekarang syukurlah makin sihat.
    ..................................................................

    ▪Puan Noraini bt Yusof, Kanser Payudara tahap 3. Dari Shah Alam.

    Pada Mei 2017, Puan Noraini disahkan menghidap kanser payudara tahap 3. Saiz ketulan kansernya ialah 13.3 cm. Dia menjalani kimo dan buang ketulan dengan operation. Dia juga jalani mastectomy, radiotherapy dan herceptin selama setahun. Menantunya terjumpa blog Jutawan Herbs dan menyarankannya untuk ambil rawatan herba Jutawan Herbs dalam masa yang sama meneruskan rawatan hospital iaitu kimo. 4 bulan sekali dia berjumpa Oncologist ,alhamdulillah result semua memuaskan seperti tak ada penyakit kanser pun. Sampai sekarang dia masih ambil herba Jutawan Herbs untuk kekalkan kesihatan dan menguatkan antibodi.

    ...............................................................


    Call atau WhatsApp untuk order dan sebarang pertanyaan di nombor berikut :

    En. Mohd Zuhairi Bin Noordin - 017468 7570

    BalasPadam